Marçà – La Miloquera, Cingle dels Portells i Pallissa

Ruta circular de 7 km., en la pujarem a la Miloquera, passejarem pel costat del seus avencs, creuarem la riera per pujar a la caseta del Farinós, a sobre del Cingle dels Portells, baixarem cap a la Pallissa i tronarem pel camí del Mas d’en Crusat.

Trobareu el track pel GPS a: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=18005583

1

Sortim de Marçà, hem d’anar a buscar el carrer de la Bassa, és el que surt de davant l’església, en acabar el carrer seguirem pel camí del Castell fins al centre d’interpretació i reproducció de la tortuga mediterrània, en arribar a la tanca, hi ha una petita esplanada a la dreta d’on surt un sender que va pujant amb el roquer de la Miloquera a l’esquerra, fins que arriba a dalt on hi ha les restes del Castell del Moro,

2

Val molt la pena arribar-se fins als peus d’una estelada que hi ha a l’esquerra per veure la vista que hi ha de Marçà i els seus voltants, un bon lloc per badar.

Baixem per un sender que hi ha a la dreta tal com hem arribat dalt, baixa, més o menys, carener, aviat a la nostra dreta, començarem a veure, i durant uns 200 m., un avenc, aneu guaitant però vigileu de no caure.

Arribarem sota una línia elèctrica, a l’esquerra a pocs metres un bon balcó per aturar-se a veure el paisatge, als peus la riera, davant les Taules, seguim pel sender per sota la línia elèctrica a la dreta, fins que arribarem a un sender que agafarem a l’esquerra, direcció a “Molí Barceló, Caseta la Vall, Capçanes”, el sender va baixant, és el camí de la Serreta, passa per un tancat amb gossos, que deixarem a la nostra dreta, seguint l’indicador que diu “Molí Barceló, Caseta la Vall, Capçanes”, per seguir baixant, en pocs metres creuem per sobre d’una sèquia de reg i baixem fins la riera, que agafarem uns 100 m. cap a la dreta per creuar-la per un pont/gual de formigó, seguim uns 150 m. pel sender fins que trobarem un altre sender a l’esquerra direcció a la Caseta de la Vall, l’agafem, pugem direcció a les taules, passarem pel costat d’un forn de calç, la pujada acaba a la caseta del Farinós,

3

segueix més pla, passarem pel costat del Cingle dels Portells, on val a pena parar i mirar, tenim la Miloquera al davant i la riera als peus.

4

Seguim fins un indicador on girarem a l’esquerra, recte seguiríem per la carrerada fins a la Caseta de la Vall (ho deixem per un altre dia. Baixem pel camí de les Taules, a meitat baixada trobarem l’itinerari saludable que va cap a l’Estret de Catà, nosaltres girarem cap a l’esquerra, el sender baixa fins arribar a un camí al costat mateix de la riera, l’agafem a la dreta, en 25 m., creuarem la riera per un gual de formigó i al cap de 15 m., agafarem un camí que marxa cap a la dreta paral·lel al barranc al cap de 600 m. arribarem a la Pallissa, zona de lleure amb tolls, taules i fogons.

Sortim de la Pallissa pel camí que marxa cap al nord, allunyant-se del barranc, direcció a Marçà, al cap de 80 m., trobem el camí de les Codines, l’agafem a l’esquerra, però només 100 m., fins a l’alçada d’una bassa rodona que trobarem a l’esquerra, on girarem a la dreta per un camí poc transitat que desemboca a un camp de conreu amb una illa de bosc al mig, rodejarem el bosc per la seva esquerra, i en 50 m., arribarem a la carretera TV-3001, la creuarem i agafarem el camí que hi ha a l’altra banda, el farem tot durant 600 m., fins que arriba al camí de Mas d’en Crusat, que és el camí vell de Marçà a La Torre. Girem a l’esquerra i en 600 m., tornarem a creuar la carretera TV-3001, on encara veiem la Mola,

5

agafem el camí asfaltat que hi ha a l’altra banda i en 350 m. arribarem a la Plaça de les Arenes de Marçà, on hi ha l’ajuntament.