Pradell de la Teixeta:pujar per un tros de la ruta de la pedra seca i baixar pel barranc dels abeuradors.

Pradell de la Teixeta, Tomb circular de 7,9 km., que fa part de la ruta de pedra seca, passa pel parc eòlic i baixa pel barranc dels Abeuradors.

Trobareu el track pel GPS a: https://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=13447543

Anem cap a Pradell, a l’arribar a les primeres cases, venint de la carretera Nacional 420, trobarem un carrer formigonat a l’esquerra que puja i circunval·la el poble, arribem al carrer de Barranquet, que fa honor al seu nom, i a uns metres a l’esquerra hi ha un aparcament per deixar els cotxes, una bona alternativa es deixar el cotxe a l’entrada i passejar el poble, val la pena.

Agafem el camí que baixa del carrer Barranquet uns 150 m., és l’antic camí del Peiró,…

1

…fins que trobarem, a la dreta un indicador que diu, “Itinerari de pedra seca” amb la placa de descripció del lledoner, que ens fa agafar un sender a la dreta, al cap de 150 m., el sender arriba al barranc del Pas i va baixant pel  barranc uns 500 m., fins arribar a un camí, és el camí antic de La Torre de Fontaubella, anirem uns 200 m. paral·lels al barranc, fins a que trobem una cruïlla de camins, agafem el de la dreta, que marxa pla, caminem duran uns 450 m., abans d’arribar a l’alçada del mas de la Mariona, trobarem un camí a l’esquerra, el camí dels Putxos, hi ha un cartellet de la ruta de la pedra seca,…

2

3

…anem pujant pel camí principal, seguint els indicadors de ruta de la pedra seca, passarem pel mig de conreus amb molts marges de pedra seca, fins un punt, on hi ha una cadena al camí on la ruta de la pedra seca gira a l’esquerra, en aquest punt nosaltres girem a  la dreta, a uns 40 metres, davant d’una bonica cabana de pedra seca,…

4

…puja un sender,a l’esquerra, torna a ser l’antic camí del Peiró, el sender no està molt net, però es segueix be, fins arribar a un camí sota una línia d’alta tensió, l’agafem a la dreta i no el deixem fins arribar a l’edifici de la central eòlica.

Passat 50 m. de l’edifici de la central, abans del primer aerogenerador, deixem el camí i agafem un sender a l’esquerra que ens pujarà, al cap de 200 m., a un camí al peu d’un altra línia d’aerogeneradors, creuem el camí i a uns 30 m. veurem el sender que ve del Portell del Peiró i recorre la cresta de la Serra de Pradell, l’agafem cap a l’esquerra, anem direcció nord. Les vistes sobre el camp de Tarragona d’aquest tram de carena són un espectacle.

5

6

Al cap de 800 m., trobarem un indicador que a l’esquerra ens porta a Pradell , l’agafem, és el sender del barranc dels Abeuradors és un barranc bonic amb una flora frondosa,

regada per les humitats dels vents marítims, baixant trobareu el motiu del nom del Barranc, son uns estrats esglaonats i inclinats que fan que, al ploure, s’omplin d’aigua i sembli un abeurador per animals.

7

A la part baixa s’ajunta amb el barranc de la Cova Tornera que baixa des de l’Enderrocada, racó fantàstic. El barranc desemboca al barranc de la Forca, on girem a l’esquerra, abans de 400 m. trobarem el punt d’inici.